Krijg jij voldoende Omega 3-vetzuren binnen?

WAARSCHIJNLIJK NIET, ZELFS ALS JE REGELMATIG VIS EET

Slechts 34% van de Nederlanders eet de aanbevolen hoeveelheid vis.

Volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad zou men minimaal één keer per week vis moeten eten. 66% van onze bevolking eet te weinig vis en loopt daardoor risico op een omega 3-tekort.

Van al het vis dat gegeten wordt is slechts 42% vette vis. De meeste vis die gegeten wordt is dus vetarm en daarmee ook arm aan de omega 3-vetzuren EPA en DHA. De inname van vis, en met name vette vis, is dus gering. Daarnaast hebben veel mensen ook een slechte vetvertering, wat te herkennen is aan vettige, plakkerige en slappe ontlasting. Als gevolg kunnen de omega 3-vetzuren uit de voeding niet goed worden opgenomen. Hierdoor belanden de omega 3-vetzuren via de ontlasting in de wc-pot. Dat is dus ‘dure’ poep.

Het is dan ook geen verrassing dat Nederlanders een lage omega 3-status hebben. Dit blijkt uit een groot onderzoek dat in 2016 is gepubliceerd. Niet alleen in Nederland hebben we een lage omega 3-status. Het merendeel van de wereldbevolking blijkt een lage omega 3-statuste hebben.

Er zijn veel verschillende soorten en merken omega 3-supplementen op de markt. Als je je omega 3-index wilt verhogen kun je het best kiezen voor visolie of voor algenolie. Het is belangrijk dat de omega 3-olie van hoge kwaliteit is.

Mijn advies is om minimaal één keer per week vis te eten en dat aan te vullen met een omega 3-supplement met ongeveer 700 mg EPA + DHA. Probeer een omega 3-index van minimaal 8% te bereiken en te behouden. Je omega 3-index kun je via een simpele vingerprik test meten.

Vitaily: iedere dag vitaler 🍀

Vitaily bevat naast de essentiële supplementen magnesium, selenium, jodium, vitamine D3 en K2 een perfecte dosering Omega 3, zodat je zeker weet dat je hiervan dagelijks voldoende binnen krijgt.

Klik hier https://vitaily.nl/ref/49/?campaign=Vitaily om in jouw vitaliteit te investeren. Gebruik de code VVNVMAAND om €7,50 voordeel te krijgen op een maandpakket.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van Vullen naar Voeden draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches